coaching

تفاوت کوچینگ و منتورینگ چیست؟

کوچینگ و منتورینگ

قبل از اینک به سراغ تفاوت این 2 برویم ابتدا هر کدام را جداگانه توضیح می دهیم، کوچینگ و منتورینگ هر دوی این کلمات یعنی کوچ و منتور به معنای مربی هستند، شاید به همین دلیل اغلب افراد این دو را با یکدیگر اشتباه می گیرند.

کوچینینگ
کوچینینگ

منتور کیست؟

منتور یک فرد با تجربه و دانش فراوان است که به افراد کم تجربه کمک می‌کند. او با ارائه راهنمایی‌های مفید و تجارب خود، به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می‌کند. منتور نقش مهمی در افزایش اعتماد به نفس شما ایفا می‌کند و با ایجاد یک رابطه یازینه با شما، احساس ارامش و اطمینان را در شما تقویت می‌کند

منتورینیگ
منتورینیگ

کوچینگ چیست؟

کوچینگ بر خلاف منتورینگ یک رابطه کوتاه مدت است. کوچ با فرد مراجع، رابطه رسمی و فنی‌تری دارد. کوچ به فرد کمک می‌کند که از وضعیت فعلی‌اش به هدف مورد نظرش برسد و واقعاً مانند یک پل به سوی آن هدف عمل می‌کند.

وظیفه کوچ

کشف و توسعه استعدادها و توانمندی‌های مراجع است. این فرآیند به این اعتقاد است که هر فرد دارای استعدادها و خلاقیت‌های منحصر به فردی است. کوچ شونده  می‌تواند از آن‌ها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

جلسات 

در جلسات کوچینگ، سوالات موجود به منظور انگیزش، تجزیه و تحلیل و بهبود عملکرد مراجع مورد بررسی قرار می‌گیرند. این سوالات به طور مداوم و آگاهانه طراحی می‌شوند تا مراجع بهترین راهکارها و استراتژی‌ها را برای دستیابی به هدف خود کشف کنند.

کوچینگ
کوچینگ

تفاوت کوچینگ و منتورینگ

کوچینگ وظیفه گراست ولی منتورینگ رابطه گراست. حالا این به چه معنی است؟ یعنی در فرایند کوچینگ بیشتر تمرکز بر روی کاری است که باید انجام شود مانند مدیریت بهتر و موثر تر، صحبت کردن دقیق تر و … . اما در منتورینگ تلاش و تمرکز بر این است، یک محیطی را ایجاد کنند که فرد در آن احساس راحتی و امنیت کند و تمام مسائل مربوط به موفقیت خودش را در این مکان به اشتراک بگذارد.

-کوچینگ کوتاه مدت است و بر اساس رابطه کوچینگ و هدفی که وجود دارد معلوم می شود که چند جلسه طول می کشد، اما منتورینگ بلند مدت است زیرا ماندگار شدن یک موفقیت نیاز به صرف زمان دارد. منتورینگ معمولا بین 9 ماه تا 1 سال به طول می انجامد.

-کوچینگ بر اساس عملکرد و هدف است و هدف آن بهبود عملکرد فرد است، یعنی به فرد کمک می کند که عملکردش را ارتقا دهد و مچنین مهارت های جدیدی را یاد بگیرد و زمانی که فرد موفق به انجام این کار شد دیگر به کوچ نیازی ندارد، اما در منتورینگ صرفا منتور به دنبال ارتقا مهارت های فعلی نیست و بیشتر به دنبال توسعه ی فردی است آن هم نه برای وضعیت و شغل فعلی بلکه برای آینده فرد است.

-کوچینگ نیاز به مرحله ی طراحی و برنامه ریزی ندارد. اگر شما برای یک شرکت و گروه بزرگ قرار باشد مربی گری کنید قطعا نیاز به مقداری طراحی و برنامه ریزی دارید اما این به زمان خیلی زیادی نیاز ندارد اما در منتورینگ برای تعیین اهداف استراتژیک به مرحله طراحی نیاز داریم.

سخن آخر

باید این را بدانید درست است که کار منتور انتقال تجربیات است اما صرفا هرکسی که تجربه دارد نمی تواند منتور باشد، زیراکسی که تجربه ی شکست دارد زمانی تجربیاتش مفید واقع می شود که علاوه بر چشیدن طعم شکست درک درستی از دلایل شکست نیز داشته باشد تا بتواند به درستی راهنمایی کند.

لازم نیست که تمام تجربیات منتور به کار شما بیاید بلکه شما می توانید آن ها را شخصی سازی کنید و فقط از آن هایی که به کارتان می آیند استفاده کنید.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *